Do čeho vlastně dávat svoje výtvory?

Když si vyrábím dobroty pro sebe a pár přátel, tak většinou moc nepolemizuji nad tím, do čeho marmeládu, okurky nebo masovou konzervu „zabalit“. Na marmelády i menší masové konzervy si kupuji klasické německé sklenice Weck a na zeleninu či větší produkty italské sklenice Quattro Stagioni či Fido. Dají se sice koupit sklenice, které stojí pár korun, ale při pohledu do špajzu, kde jsou vyskládané nakládané okurky, květák a marmelády, nevypadají tak dobře, jako tyto. Jsem v tomto trochu „pacient“, ale prostě se mi tyto sklenice líbí.

Teď ale samozřejmě stojím před určitým dilematem, pokud bych své produkty nabízel i „na trhu“ v těchto pěkných sklenicích, budou zákazníci ochotni takový produkt koupit? Je přeci jenom rozdíl, když se marmeláda připraví ve sklenici za 6 korun a nebo za 55 korun.

Při obyčejných počtech si samozřejmě člověk řekne, proč bych měl dávat za „obyčejnou“ skleničku o skoro 50 korun víc. Ale podívejte se sami, jak dobře v nich věci vypadají:

Sklenice Quattro Stagioni

sklenice_quatto_stagioni

Sklenice Fido

sklenice_fido

Sklenice Weck

sklenice_weck

Ať nalijete do takových sklenic horkou marmeládu nebo naskládáte ještě teplé maso, vypadá to hned o stupeň lépe a je-li daný výrobek dobrý, ještě to podtrhne jeho jedinečnost.

A když jsem to už dopsal až sem, tak jsem si toto dilema rovnou vyřešil. Když peču koláč nebo dělám marmeládu, tak také v obchodě nehledám levnější máslo nebo levnější jahody, jenom abych na sobě trochu ušetřil. Tak proč bych měl šetřit na obalovém skle.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *