Citrónová marmeláda s Proseccem a citrónovým likérem

V prosinci, když jsem měl trochu času před posledními trhy, jsem chtěl vyzkoušet některé zajímavé recepty, které jsem normálně nestíhal. Už jsem dělal jednu citrónovou marmeládu, která byla taková obyčejná, ale úplně jsem si z ní „nesedl na zadek“. Citrusové marmelády mám osobně strašně rád, tak jsem sáhl po receptu, který vypadal úplně jinak, než jsou klasické marmelády.

Není zde obsažená žádná voda, ale používá se pouze citrónová šťávy v kombinaci s alkoholem. To všechno se ještě zkombinuje s rozmixovanou citrónovou kůrou, která je normálně extrémně hořká, ale v tomto receptu se její hořkost výrazně potlačí.

Po celém odpoledni příprav a vaření se mi podařila marmeláda, která neskutečně svěží a má velmi plnou citrónovou chuť, s malým hořkým dojezdem. Je trochu tužší, což je malý nedostatek, ale i tak je vynikající.

Vyrobil jsem tehdy 15 skleniček.

Pokračování textu Citrónová marmeláda s Proseccem a citrónovým likérem

Jablečné máslo

Jablečné máslo je název, který se u nás moc nepoužívá a je pravda, že je občas dost náročné to do nějaké běžné kategorie natlačit. Svým způsobem to není marmeláda, způsobem výbory to trochu připomíná povidla, ale i od nich se liší výrazně delší dobou výroby. Pokud máte rádi jablka, tak si jablečné máslo velmi rychle zamilujete. Ve své podstatě se jedná o velmi jednoduchý jablečný výrobek, který je právě svou jednoduchostí naprosto dokonalý.

Pokračování textu Jablečné máslo

Cibulová marmeláda s portským vínem

Cibulová marmeláda je fantastická záležitost. Pokud jste si na talíř připravili skvělý steak, opečený kuřecí plátek, kousek skvělé paštičky, nebo jinou masovou delikatesu, bude vám to hrát s cibulovou marmeládou určitě do noty. Pomalu připravovaná červená cibule se ve spojení s vinným octem a portským vínem přemění na vynikající lahodnou pochoutku, která připravené maso pozvedne ještě o úroveň výš.

Cibulová marmeláda se stekam

Je jedno, jestli jste si připravili odpolední grilování pro rodinu, nebo jste pozvali své přátele na skvělou večeři. Se správnou kombinací skvělého masa a výborné cibulové marmelády budete za hvězdu.

Pokračování textu Cibulová marmeláda s portským vínem