Do čeho vlastně dávat svoje výtvory?

Když si vyrábím dobroty pro sebe a pár přátel, tak většinou moc nepolemizuji nad tím, do čeho marmeládu, okurky nebo masovou konzervu „zabalit“. Na marmelády i menší masové konzervy si kupuji klasické německé sklenice Weck a na zeleninu či větší produkty italské sklenice Quattro Stagioni či Fido. Dají se sice koupit sklenice, které stojí pár korun, ale při pohledu do špajzu, kde jsou vyskládané nakládané okurky, květák a marmelády, nevypadají tak dobře, jako tyto. Jsem v tomto trochu „pacient“, ale prostě se mi tyto sklenice líbí.

Teď ale samozřejmě stojím před určitým dilematem, pokud bych své produkty nabízel i „na trhu“ v těchto pěkných sklenicích, budou zákazníci ochotni takový produkt koupit? Je přeci jenom rozdíl, když se marmeláda připraví ve sklenici za 6 korun a nebo za 55 korun.

Při obyčejných počtech si samozřejmě člověk řekne, proč bych měl dávat za „obyčejnou“ skleničku o skoro 50 korun víc. Ale podívejte se sami, jak dobře v nich věci vypadají:

Sklenice Quattro Stagioni

sklenice_quatto_stagioni

Sklenice Fido

sklenice_fido

Sklenice Weck

sklenice_weck

Ať nalijete do takových sklenic horkou marmeládu nebo naskládáte ještě teplé maso, vypadá to hned o stupeň lépe a je-li daný výrobek dobrý, ještě to podtrhne jeho jedinečnost.

A když jsem to už dopsal až sem, tak jsem si toto dilema rovnou vyřešil. Když peču koláč nebo dělám marmeládu, tak také v obchodě nehledám levnější máslo nebo levnější jahody, jenom abych na sobě trochu ušetřil. Tak proč bych měl šetřit na obalovém skle.