Oficiální výrobna potravin

Po prostudování požadavků na domácí výrobu jsem provedl doma pár změn a dnes jsem oficiálně oznámil na Státní zemědělské a veterinární inspekci zahájení mé výrobní činnosti. Podle jejich informací po oznámení je pouze „formální“ a již nemusím vyčkávat žádné schválení. Mohu se tedy již hrdě pyšnit označením „potravinářský podnik“.

Ode dneška jsem doma oficiální výrobnou potravin … HURÁ, HURÁ, HURÁ.

Ještě tedy musím vyčkat na síťku do okna v kuchyni proti hmyzu, vypudit všechny octomilky, které se mi vyrojili z toho jablka, co jsem zapomněl za mixérem a mohu vesele vyrábět. Ovšem, co je velmi důležité, mohu vyrábět pouze v některý čas, který jsem určit v týdenním harmonogramu a vyvěsil u vchodu do kuchyně. V tento čas nesmí žádný člen domácnosti vejít, aby nenarušil výrobu.

Tímto mi asi končí výroba potravin v kombinaci s konzumací večeře a popíjení piva z mého oblíbeného žejdlíku 🙂

Zatím se tedy pohybuji mezi „občasným“ a „pravidelným“ výrobcem, takže se ještě dá určitá benevolence tolerovat. Ale rád bych do cca. měsíce najel na pravidelný režim, abych splňoval všechna kritéria pro pravidelného výrobce potravin v domácnosti.

Dnes mi dorazila první várka oficiálních skleniček na moje výrobky. A během nastávajícího svátku se chystám na první „komerční“ produkt … cibulovou marmeládu s portským vínem … kterou jsem již úspěšně otestoval „na lidech“.

V dalším kroku mě čeká zřízení výrobny pro masové produkty, ale zde jsem zatím ve fázi, že jsem se teprve obrátil na veterinární inspekci, jaké jsou na takovou domácí výrobnu požadavky. Tak s napětím očekávám, co mi napíšou 🙂